Decoratie

Blog


Hoe blijf ik op de hoogte van de wisselende wet- en regelgeving?

Het is heel lastig voor bedrijven om op de hoogte te blijven van allerlei wet- en regelgeving. Die regelgeving gaat namelijk niet alleen maar over het vakgebied van de ondernemer, of regels omtrent de producten/diensten die men aanbiedt.

Lees verder

Hoe behoud ik als ondernemer mijn belangrijkste klanten?

Als ondernemer zijn er verschillende manieren om je belangrijkste klanten proberen te behouden. Welke manier de juiste is, hangt van verschillende factoren af. Er zit een heel speelveld tussen het persoonlijke vlak, relaties opbouwen en het financiële vlak. Je moet zorgen dat je klant daarbij op het speelveld blijft staan. En dat speelveld ziet er elke keer anders uit.

Lees verder

Ziekteverzuim in mijn bedrijf: Hoe hou ik mijn werknemers gezond?

Het tegengaan van ziekteverzuim is iets wat vanuit de overheid de laatste jaren heel erg wordt gestimuleerd. Bedrijven moeten een gezondheidsprogramma hebben voor hun werknemers. Maar het tegengaan van ziekteverzuim gaat verder dan alleen dat.

Lees verder

Hoe zet ik mijn dienst/product goed in de markt?

Voordat er plannen worden gemaakt om een product/dienst te vermarkten, moet een ondernemer eigenlijk een stapje terug doen. Althans: dat doen wij als we met onze klanten aan de slag gaan. We kijken dan eerst naar het product: wat biedt de ondernemer aan en wat wil de markt? En sluiten deze wel bij elkaar aan?

Lees verder

Passend personeel zoeken: kijk eerst eens naar je huidige werknemers

Elke ondernemer wil graag het beste personeel voor zijn/haar bedrijf. Als het gaat om goede werknemers is het van belang om eerst te kijken naar het huidige personeel. Want vooral in deze lastige tijd van de coronacrisis is goed personeel meer dan ooit nodig.

Lees verder

Hoe en waar vraag ik financiële hulp aan?

In deze coronacrisis zijn er voor ondernemers verschillende manieren om financiële hulp aan te vragen. Voor hen is het belangrijk om te weten waar je kan aankloppen, maar ook wat de eisen en regels zijn voor die hulp.

Lees verder

Hoe bereid je je voor op de anderhalvemeter-samenleving?

De huidige situatie met betrekking tot de coronacrisis vraagt veel van mensen. Maar niet alleen mensen, ook bedrijven hebben hier mee te maken. Vooral nu zij zich voorlopig moeten inrichten op de anderhalvemeter-samenleving.

Lees verder

Corona, wat betekent het voor je bedrijf?

Het kabinet heeft een miljardenpakket voor coronagedupeerden gelanceerd. Wat zijn deze steunmaatregelen en wat betekenen ze voor jou als ondernemer? Ook financiers (o.a. banken) hebben speciale regelingen (opschorten aflossingen, noodkrediet, etc.). Kom je hiervoor in aanmerking? Door specifieke financiele dienstverlening kan de liquiditeit in stand blijven.

Lees verder

Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor mijn bedrijf?

Veel ondernemingen kunnen gebruik maken van maatregelen die op dit moment actueel zijn. Maar ondernemers zien soms door de bomen het bos niet meer. Het is voor ondernemers ingewikkeld om er achter te komen waar ze gebruik van kunnen maken en waar ze recht op hebben. En ook belangrijk: wat betekenen die maatregelen concreet? Hoe zien deze eruit en wat is het effect daarvan op hun bedrijfsvoering?

Lees verder

Een bedrijfsanalyse op maat gemaakt voor het MKB

Deze advieskantoren vinden deze ondernemingen vaak niet interessant. Omdat ze denken dat zij hen niet kunnen betalen, of met ondernemers te maken krijgen die lekker hun eigen ding blijven doen. De dienstverlening van MeerMKB is juist gericht op die sectoren. Het zijn de sectoren die de motor vormen van ondernemend Nederland.

Lees verder