Decoratie

Marketing

Wat maakt uw bedrijf uniek? Waarom kopen uw klanten bij u en niet bij een ander? Is het een goed idee om dit nieuwe product te lanceren? Kunt u een duidelijk antwoord geven op deze eenvoudige vragen? Veel ondernemers zijn zich niet bewust van het ware potentieel van hun merk, product of dienst. En daardoor missen ze kansen.

De uitdaging om uw produkt te "vermarkten" is altijd aanwezig. Hoe speelt u in op een veranderde vraag, op een veranderende markt? Is uw bedrijf een business-to-consumer of business-to-business of misschien wel allebei? Kunt u meer doen met datgene waar u goed in bent? Moet u verbeteren omdat de concurrent intussen producten en diensten heeft ontwikkeld waar u last van heeft?

Om succevol te blijven heeft u een heldere marketing strategie nodig. De MeerMKB adviseur helpt u om deze te formuleren. Een strategie die past bij uw doelstellingen, mogelijkheden en budget. En als u al een goede marketing strategie heeft, dan houden wij die kristisch tegen het licht. Want het kan altijd beter. We vertalen uw marketing strategie vervolgens verder naar een praktisch, operationeel plan. En samenhangend verhaal waar u en uw medewerkers houvast aan hebben bij alle dagelijkse keuzes en activiteiten.

Samen met u beantwoorden we stap voor stap vragen zoals:

  • Hoe ziet uw omgeving eruit? Wat zijn de ontwikkelingen in de markt en branche
  • Concurrentie, wie, waar en hoeveel? Wat kan uw klant kopen in plaats van uw product of dienst?
  • SWOT analyse, wat zijn de sterke kanten, wat zijn de wat minder sterke kanten?
  • Wat is uw doelgroep, en zijn er mogelijke (andere) afzetgebieden?
  • Wat is uw Unique Selling Proposition?
  • Wat is het beste prijsbeleid?
  • Communicatie en promotie. Welke boodschap vertelt u aan wie? En in welke kanalen?
  • Hebben we de kennis en kwaliteiten in huis om het plan uit te voeren?

We verduidelijken en vragen door. We helpen u om ontbrekende informatie te vinden. En we leggen de antwoorden vast.

Het resultaat is tastbaar: een marketing strategie voor de komende jaren, vertaald in een operationeel plan met heldere stappen op de korte en middellange termijn, duidelijke meetpunten en een passend budget. Met voor u de zekerheid dat u op de goede weg bent. Een team medewerkers waar iedereen weet wat de bedoeling is en wat hij of zij moet doen om de maximale bijdrage aan uw bedrijf te leveren. En daardoor meer succes voor uw bedrijf en meer rust voor u als ondernemer.