Decoratie

Metaalconstructie

MeerMKB ondersteunt de metaalconstructiebedrijven met onder andere onderwerpen zoals:

Regelgeving
Voldoet het bedrijf aan de regelgeving? Worden alle veiligheidsvoorschriften nageleefd? Is er een actueel Risico Inventarisatie en Evaluatie rapport aanwezig? 

Bedrijfsvoering
Wordt er voldoende winst gemaakt en verhoudt deze zich ten opzichte van de grootte van het bedrijf, het aantal medewerkers? Blijven er mogelijkheden liggen?  Is er misschien sprake van onnodig gemaakte kosten?  Zomaar een paar vragen.
Wanneer een adviseur van MeerMKB een bedrijfsonderzoek uitvoert, komen deze zaken (en meer) onder de loep te liggen. Vaak met als resultaat dat het bedrijf efficienter gaat werken, de kosten gedrukt worden en het zodoende winstgevender wordt.

Opvolging 
De volgende generatie gaat het stokje overnemen en dat heeft verschillende consequenties. Bijvoorbeeld op het gebied van belastingen. Hoe regel je dit. Of bijvoorbeeld als er meerdere kinderen zijn en er maar één is die het bedrijf gaat voortzetten. Hoe regel je dit voor de andere kinderen? Voor de stoppende ondernemer is het een uitdaging om dit voor alle betrokkenen goed te regelen, maar ook voor zichzelf! Is zijn of haar pensioen goed geregeld?  Is het een goed idee om nog in deeltijd mee te blijven werken? Het bedrijf is door de jaren heen ook een deel geworden van de ondernemer en dat maakt het vaak moeilijk om los te laten. Soms gaat de bedrijfsopvolging niet helemaal zoals gepland. Het kan zijn dat er toch (nog) niet voldoende kennis van de bedrijfsvoering is bij de overnemende partij. Hoe vang je dat af? De MeerMKB adviseur heeft al vele malen met deze onderwerpen te maken gehad en kan het hele proces begeleiden.

Verkoop
De aan- of verkoop van een onderneming is een ingrijpend traject waar mensen vaak persoonlijk en emotioneel bij betrokken zijn, een emotionele gebeurtenis. Als ondernemer weet u als geen ander dat emoties in de regel een zakelijke transactie geen goed doen. Juist om deze reden wordt vaak een overnameadviseur ingezet.  Deze adviseur van MeerMKB ondersteunt u tijdens het hele proces met: het maken van een waardebepaling, het verkoopmemorandum, het zoeken naar een koper enzovoort. Ook de fiscale consequenties brengt MeerMKB voor u in kaart.