Decoratie

Corona…. Wat doet dat met u en uw bedrijf?

De hele maatschappij heeft te maken met de effecten van corona. U als persoon, maar ook uw onderneming.

Daarom moet u nadenken over minimaal twee zaken:

1. Hoe kom ik als persoon en met mijn onderneming door dit corona-tijdperk heen?
2. Hoe pak ik de zaken na corona weer op?

1. Het coronatijdperk
MeerMKB helpt u bij het vaststellen of uw onderneming (financiële) hulp nodig heeft. Wij kijken ook hoe groot die hulp zou moeten zijn. Wij helpen u bij het aanvragen van deze hulp. Dat gaat verder dan alleen de aangekondigde maatregelen van de overheid. Wij kijken ook naar de banken en andere financiers. Wij geven ook aan waar kosten bespaard kunnen worden. Wij rekenen meerdere scenario’s door om voor elke scenario de liquiditeitsbehoefte en maatregelen te bepalen. Dan kunt u zich bezig blijven houden met uw onderneming in plaats van alle (ambtelijke) trajecten.

2. Het post-corona tijdperk
Wanneer het zover is…. Dat weet niemand. Maar dat het komt is zeker. Het meest waarschijnlijke scenario wijst op een geleidelijke overgang.
De adviseurs van MeerMKB denken met u mee om te bepalen hoe uw onderneming daar het best op kan inspelen. En wat daarvan de effecten zijn: financieel, personeel, marketing, logistiek, automatiering, etc.

Bijvoorbeeld: minder klanten in de zaak, minder fabrieksmedewerkers overdag in de fabriek, contactloos leveren en betalen, minder seinzoenskrachten beschikbaar, etc.
Misschien moet u wel gaan werken met ploegen en shifts (s’avonds en in het weekend). Wat betekent dat dan voor de organisatie, arbo en loonkosten? 
Of: uw producten verkopen via drive-inn en drive-through…. 
De adviseurs van MeerMKB gaan samen met u op zoek naar de best passende oplossing. En rekenen bovendien door wat daarvan de effecten zijn op uw omzet en kosten.

Wat misschien wel het belangrijkst is: u moet zich nu al voorbereiden op het post-corona tijdperk. Want u wilt immers de boot niet missen als de deuren na corona van het slot afgaan. MeerMKB begeleidt u in dat traject en wijst u de weg.

Coaching
U zult prioriteiten moeten stellen en lastige beslissingen nemen. Er worden nu uitzonderlijke eisen aan u gesteld als ondernemer. Onze coaches ondersteunen u bij de ontwikkeling van uw leiderschap om deze periode door te komen en klaar te zijn voor de toekomst.

Neem vandaag nog contact met ons op. MeerMKB heeft een Coronapakket waar we bovenstaande zaken voor uw onderneming kunnen regelen.